Echt Wel! leert je gedragsproblemen aan te pakken

Als leerkracht heb je regelmatig te maken met kinderen die forse gedragsproblemen vertonen. Je hebt al van alles geprobeerd.  Je redt het niet meer met het maken van goede afspraken in de vorm van beloningsprogramma’s die gewenst gedrag kunnen stimuleren. Je ervaart dat het geven van straf ook niet het gewenste effect heeft. Goed bedoelde adviezen werken niet in jouw situatie en je denkt: Kán ik er wel iets aan doen? Het antwoord is: Ja, Echt Wel!

 Echt Wel! is een trainingscursus, gebaseerd op het gelijknamige boek dat kinder–en jeugdpsychiater Michiel Noordzij schreef. Scholen hebben baat bij deze trainingsmethode, die het team een gemeenschappelijke taal en aanpak helpt ontwikkelen.  Je leert in kleine stappen het ongewenste gedrag op een positieve manier af te bouwen.

Rolf Boertien biedt in collegiale samenwerking met Childpoint en Michiel Noordzij een training van vier dagdelen aan waarin je kennis maakt met de basisprincipes van de methode en hiermee praktisch in je klas mee aan de slag gaat.

 Het boek Echt Wel! is te bestellen via:  https://www.echtwel.info/bestellen/