Aanbod voor leerkrachten

Coaching leerkracht

Luisteren, vragen stellen, meedenken, doorvragen, spiegelen en als het nodig is: confronteren. Dat is de manier waarop Rolf Boertien het proces van coaching benadert. De coach is verantwoordelijk voor de structuur, de coachee is verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Naast praktijkgerichte coaching (bijv. klassenmanagement, consequent handelen, directe instructie) is Rolf Boertien ook ervaren in persoonlijke coaching (persoonlijke drijfveren, duurzame inzetbaarheid). Door zijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht weet hij vanuit de praktijk te denken en de juiste vragen te stellen.

Echt wel!

Echt Wel! is een trainingscursus, gebaseerd op het gelijknamige boek dat kinder–en jeugdpsychiater Michiel Noordzij schreef. Scholen hebben baat bij deze trainingsmethode, die het team een gemeenschappelijke taal en aanpak helpt te ontwikkelen. Je leert in kleine stappen het ongewenste gedrag op een positieve manier af te bouwen.

SRPO gecertificeerde schoolleidersopleiding

De komende tien jaar verlaat meer dan 40 procent van de huidige directeuren het basisonderwijs. Dit vraagt om een nieuwe generatie schoolleiders, die vanuit een sterk bewustzijn hét verschil willen maken voor de toekomst van het Nederlandse onderwijs.

Rolf Boertien is associé van Onderwijs Maak Je Samen en als kerndocent verbonden aan de opleiding Toekomst Bewust Schoolleider.